Śniadanie

Czekoladowe gofry z malinowym twarożkiem

Bezbłędne! Takie właśnie są te gofry, bezbłędne! Mocno czekoladowe, z zewnątrz kruche, puszyste w środku. Podane z twarożkiem i z malinami; pachną i smakują latem i wakacjami! A gdyby tak poczuć te wakacje w poniedziałkowy poranek? Jak dla mnie to opcja idealna! Przepis jest niezwykle prosty, przygotowanie takiej śniadaniowej uczty nie zajmie Wam dużo czasu, a wierzcie mi! Naprawdę warto! Z takim porankiem, poniedziałek nie będzie już aż taki straszny! ;-) Nie zastanawiajcie się, róbcie gofry! ;-) Smacznego i dobrego dnia dla Was!

CZEKOLADOWE GOFRY Z MALINOWYM TWAROŻKIEM

Przepis (5 sztuk):

• 1szkl. mąki (u mnie pszenna)
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1/2szkl. mleka
• 100ml wody gazowanej
• 1 jajko
• szczypta soli
• 2 łyżki miodu
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 łyżki kakao (+ trochę do posypania)
• odrobina masła

• 200g sera białego półtłustego
• 1 łyżka miodu
• maliny

Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, solą, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać jajko, mleko, wodę, miód. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać, aż do uzyskania jednolitej, dość gęstej masy. Gofrownicę rozgrzać, nasmarować odrobiną masła. Za pomocą łyżki wykładać porcje ciasta na gofrownicę, piec przez około 8 minut każdą partię gofrów. Przygotować malinowy twarożek: ser biały wymieszać z malinami miodem. Gotowe gofry podawać z twarożkiem i malinami, posypane kakao.


Tagged , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *