Śniadanie

Mus czekoladowy

Uwielbiam eksperymenty, nie są mi straszne dania, które zajmują nieco więcej czasu. Wręcz przeciwnie! Lubię wejść do swojego kuchennego królestwa, nie liczyć czasu, zapomnieć na trochę o otaczającym mnie świecie. A pośród garnków i patelni przychodzi mi to niezwykle łatwo. Są jednak takie dni, przychodzą takie poranki, gdzie zbawienne są łatwe i szybkie rozwiązania. Ale jednocześnie niebanalne, bez przyzwolenia na nudę. I takim właśnie rozwiązaniem jest ten mus. Jego przygotowanie trwa nie więcej niż kilka minut, a w smaku jest … wyjątkowy! Gładka, czekoladowa konsystencja osłodzi każdy, nawet najtrudniejszy, poranek. Moimi ulubionymi dodatkami do tego musu są owoce i chrupiące bakalie. Dzisiaj padło na jabłko i śliwki, orzechy nerkowca, migdały i chipsy kokosowe.

MUS CZEKOLADOWY

Przepis (jedna porcja):

• 200g serka wiejskiego
• 1 łyżka kakao
• 1 łyżka odżywki białkowej (czekoladowa)
• 100ml zimnej wody
• garść orzechów
• garść chipsów kokosowych
• ulubione owoce (u mnie jabłko i śliwka)

Serek wiejski zblendować razem z kakao, odżywką białkową i wodą. Powinniśmy otrzymać gładką, jednolitą konsystencję. Gotowy mus podawać z ulubionymi owocami oraz bakaliami. U mnie jest to jabłko i śliwki, orzechy nerkowca, migdały i chipsy kokosowe. 

Tagged , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *