Deser, Kolacja, Śniadanie

Budyniowe czekoladowe placuszki z serkiem i porzeczkami

Przyszedł w końcu i czas na porzeczki! Jakie są Wasze ulubione? Ja nie mogę się zdecydować, dlatego po prostu zajadam się zarówno czerwonymi, czarnymi, jak i białymi ;-) Bo po co sobie żałować? ;-) Dzisiaj mam dla Was propozycję na wyjątkowe śniadanie. Placuszki, też nie byle jakie, bo czekoladowe, budyniowe, z bananem w środku! Podane ze skyrem naturalnym i porzeczkami. Te małe, kwaśne owoce nie tylko ładnie wyglądają w takich placuszkach, ale i świetnie podkreślają ich smak. Dodatkowo dzięki płatkom owsianym pancakes są bardziej sycące i sprawiają, że po śniadaniu długo nie będziemy odczuwać głodu.  To jak, znajdą się jacyś chętni na przepis? ;-)

BUDYNIOWE PLACUSZKI
czekoladowe z serkiem i porzeczkami

Przepis (jedna porcja):

• 1/2 opakowania (20 g) budyniu czekoladowego bez cukru
• 40 g mąki owsianej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 jajko
• 50 g jogurtu naturalnego
• 1/2 banana
• łyżeczka masła
• do podania: skyr naturalny; porzeczki

Banana zblendować. Wymieszać z jogurtem naturalnym, jajkiem, mąką owsianą i budyniem czekoladowym. Na patelni rozpuścić masło. Na rozgrzaną patelnię za pomocą łyżki wykładać ciasto, smażyć okrągłe placuszki. Gotowe przełożyć na talerz. Podawać ze skyrem i porzeczkami.

Tagged , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *