Deser, Śniadanie

Kokosowe płatki ryżowe z arbuzem, bananem i orzeszkami

Dzisiaj mam dla Was przepis na coś niezwykle prostego, a przy tym rewelacyjnego w smaku! Gęste, kremowe płatki ryżowe o smaku kokosa, podane ze słodkim i soczystym arbuzem, bananem oraz orzeszkami, czy nie brzmi to przepysznie? Takie śniadanie dostarczy Ci cennych składników odżywczych oraz doda energii na cały dzień. Płatki ryżowe są naturalnym źródłem składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego. Połączone z mleczkiem kokosowym tworzą pyszne i zdrowe śniadanie! Do tego owoce, orzeszki, samo zdrowie! Dodatkowo są fajną alternatywą dla owsianki ;-)

KOKOSOWE PŁATKI RYŻOWE
z arbuzem, bananem i orzeszkami

Przepis (jedna porcja):

• 50g płatków ryżowych
• 150ml mleka krowiego
• 100ml mleczka kokosowego
• 1 łyżka pasty kokosowej KruKam
• 1 łyżeczka wiórków kokosowych
• banan
• arbuz
• posiekane orzeszki ziemne

Płatki owsiane wsypać do rondelka razem z wiórkami kokosowymi. Zalać mlekiem krowim i mleczkiem kokosowym. Gotować na małym ogniu, aż płatki zgęstnieją. Pod koniec dodać pastę kokosową. Gotowe płatki przelać do miseczki, podawać z arbuzem i bananem, posypane orzeszkami.

Tagged , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *