Dawno nie było tutaj owsianki. Kremowa, kokosowa owsianka z musem orzech-mango oraz żółtymi motylkami, które mają przywołać wiosnę, to świetna opcja na śniadanie ;-) Swoja…
Miesiąc: Luty 2020
Chleb owsiano-żytni
Według mnie chleb własnej produkcji jest wypiekiem niepowtarzanym! Już sam proces przygotowań, oczekiwanie, obserwacja jak ciasto rośnie, zapach świeżych drożdży i upieczonego chleba daje mi…
Serniczki z patelni
Mini serniczki, czyli placuszki z białego sera to pyszna alternatywa dla tradycyjnych racuszków. Są mięciutkie, puszyste i bardzo serowe w smaku. Kiedy mamy ochotę na…
Gofry z jajkiem sadzonym
Bo kto powiedział, że gofry są dobre tylko w wersji na słodko? Te wytrawne podbiły nasze serca! Podane ze szpinakiem, pomidorem, cukinią, szynką oraz idealnie ściętym jajkiem sadzonym (idealne…
Zapiekane jajka
Zapiekane jajka z szynką, pomidorami, papryką i cukinią (do tego posypana rukolą!) to dobry posiłek na początek dnia. Proste, pyszne i wprost idealne do podania w…
Tortilla española
Tortilla española, czyli tortilla ziemniaczana: tradycyjne danie kuchni hiszpańskiej. To danie jest banalne w przygotowaniu, niezwykle smaczne oraz sycące. Do przygotowania tortilli najlepiej używać patelni…